Skip to main content

Veelgestelde vragen

Ik ben dol op transparantie, daarom hier een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem gerust contact op, dan beantwoord ik die graag!

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Hoe lang van te voren moet ik contact opnemen om te boeken?

Het is het fijnst als er ongeveer 6 weken voor de shoot contact opgenomen wordt. De populaire dagen zoals vrijdag en zaterdag zitten al het verst van tevoren vol.

Hoe laat is de fotoshoot?

De fotoshoot zal in elk geval zo dicht mogelijk bij zonsondergang plaats vinden. Dan is het licht het meest zacht en sfeervol. Midden op de dag is het licht harder en zorgt het voor lelijke schaduwen in jullie gezichten. Ook kan het in de zomer dan te heet zijn. De wintertijd maanden zijn het meest geschikt voor jullie als jullie overdag op de foto willen. Zodra de zomertijd ingaat worden de dagen langer en de zonsondergangen later. In mijn ervaring zijn de kinderen die een keer langer mogen blijven voor de fotoshoot hartstikke goed te fotograferen, omdat de shoot toch een bijzondere (positieve) ervaring voor ze is. Wil je liever niet van hun bedtijd afwijken, denk dan eens aan minder populaire maanden zoals maart, oktober en november.

De beste starttijd voor de fotoshoot per maand:

 • Januari rond 15.00
 • Februari rond 15.00
 • Maart rond 16.00
 • April rond 19.00
 • Mei rond 19.00
 • Juni rond 19.30
 • Juli rond 19.30
 • Augustus rond 19.00
 • September rond 18.00
 • Oktober rond 16.30
 • November rond 15.30
 • December rond 15.00

Wil je liever in de ochtend dan is de tijd tussen 8.00 en 9.00 het meest geschikt, in de winter eventueel later.

Hoe is het geregeld als het slecht weer is?

In Nederland is er nooit garantie op ‘mooi’ weer helaas. De fotoshoot kan gelukkig onder veel omstandigheden gewoon doorgaan. Extreme wind en regen zijn bijvoorbeeld redenen om te gaan verzetten.

Ik ben een echte buiten fotograaf en heb geen studio tot mijn beschikking. Dus we kunnen niet uitwijken naar een binnen locatie. Wel heeft ieder weertype zijn charmes, een zonnige wintershoot heeft in mijn ogen zelfs meer sfeer dan een zomershoot.

We overleggen kort van tevoren (binnen 24 uur voor de shoot) of we het door kunnen laten gaan. Waarom dan pas? Het weerbericht wordt uit voorzorg vaak slechter voorspelt dan het daadwerkelijk wordt. Soms is een half uurtje schuiven al voldoende. In uitzonderlijke gevallen moeten we samen een nieuwe datum zoeken.

Wie kiest de locatie?

Ik heb een paar geschikte locaties in de roulatie, waaronder verschillende plekken in het Vresselse bos en de Bedafse bergen. Meestal kies ik de locatie kort voor de shoot, afhankelijk van hoe de natuur er op dat moment bij staat (seizoensgebonden en weersafhankelijk), wat er bij de shoot past en hoe goed het te bereiken is te voet.

De shootlocaties zullen in principe in de buurt van Sint-Oedenrode zijn. Ik sta zeker open voor suggesties, maar heb wel voorkeur voor eigen locaties, omdat ik zeker weet dat die goed bij mijn stijl passen en hoe het licht daar op bepaalde momenten van de dag is.

Wanneer kies ik welk pakket ik neem?

Na de shoot, krijg je de keuze uit ongeveer 100 onbewerkte foto’s. Jij kiest dan zelf welk pakket je neemt en welke foto’s daarin zitten. Na betaling van de factuur, ga ik de foto’s bewerken en naar jullie versturen.

Wie kiest de foto's die uiteindelijk bewerkt gaan worden?

Bij fotoshoots kiezen jullie zelf de foto’s uit de selectie die ik maak. Bij bruiloften kies de foto’s.

Hoe worden de digitale beelden aangeleverd?

De foto’s worden digitaal aangeleverd via een online gallery met een wachtwoord. Je kan ze dan zelf downloaden via het download-icoontje. In principe werkt het het gemakkelijkst via een laptop of vaste computer. Je kan ze dan allemaal tegelijk downloaden. Op de meeste telefoons moet je ze 1 voor 1 downloaden. De foto’s blijven een maand online staan en worden dan offline gehaald. Zorg altijd voor een goede back-up van je foto’s.

Moet het afdrukken ook via Kim Roxs Fotografie?

Nee, dat hoeft niet. Je krijgt de foto’s in HR en je kan ze dus zelf af laten drukken. Helaas heeft niet iedere drukker dezelfde (kleur)kwaliteit, dus wil je advies vraag het me gerust.

Kim Roxs fotografie is niet verantwoordelijk voor afdrukken via een andere drukker.

Kan je ook advies geven over het afdrukken en op welk materiaal dit kan?

Dat kan ik zeker. Ik maak heel graag mensen blij met mooie producten, jullie prachtige foto’s verdienen het om gezien te worden en niet alleen op telefoon te blijven staan.

Worden littekens of oneffenheden van de foto's bewerkt?

In principe laat ik de kenmerken die jullie gezicht heeft zoals een litteken of moedervlek gewoon zoals ze zijn. Tijdelijke oneffenheden zoals bijvoorbeeld een puistje of blauwe plek worden wel weggewerkt.

Staan alle foto's in het mini album?

Nee, daar is het te klein voor, een mini album bestaat uit 4 spreads (8 pagina’s). Ik kies de foto’s uit de foto’s die jullie hebben gekozen en ontwerp het mini album zelf.

Wil je meer inspraak in je album of een groter en luxer album, laat het me vooral weten. Ik ben dol op het ontwerpen van albums en laat ze speciaal in Griekenland drukken bij het geweldige Konpoli. Hier kunnen alleen fotografen bestellen, dus het is echt een exclusief product!

Nog vragen? Neem gerust contact op.