Skip to main content

Mijn werkwijze

5 jaar geleden begon voor mij het grote avontuur als fotografe. De ‘pure’ momenten vastleggen vind ik het mooiste van fotograferen. Het blijft iets magisch hebben dat je een kort moment via een camera kan vereeuwigen!

Veel mensen vinden voor de camera/lens staan spannend. Mijn taak als fotograaf is om van de fotoshoot een gave ervaring te maken die samen met het eindresultaat leidt tot een leuke herinnering, zowel in gedachten als op de foto’s. Een fotoshoot is voor mij pas echt geslaagd wanneer iedereen fijne momenten beleeft en op zijn gemak is met mij en mijn camera. De pure, authentieke momenten: die wil ik vastleggen! Blije mensen, daar word ik dan weer blij van.

Shoot plannen

Een shoot plannen we ongeveer 6 weken vooraf. Een fotoshoot vindt meestal plaats op een passende (buiten)locatie. Dit is allemaal in overeenstemming en afhankelijk van de soort shoot/het weer/seizoen. De beste tijd om te shooten is rond zonsop of -ondergang,  dit is in de zomermaanden dus wat later op de dag dan in het voor- en najaar. Ook heb ik sinds kort een client closet waar je kosteloos jurken uit kan lenen. Geschikt voor zwangerschap, maar ook zeker mooi voor bijvoorbeeld een motherhood- of gezinsshoot.

Tijd om foto’s te maken

De shoot begint al op het moment dat we op locatie arriveren en uit de auto stappen. Om op de exacte plek van de shoot te komen, maken we een korte wandeling waarin ik al wat beelden vastleg. De mooiste foto’s zijn nog altijd de onverwachtse, speelse foto’s. Voor velen is het begin wat onwennig. Het belangrijkste is dat jij/jullie je op je gemak voelen en gewoon jezelf kunt zijn. Poseren is absoluut niet nodig! Net als in de camera kijken, we houden het lekker los en spontaan.

Oplevering

Voor de meeste shoots reken ik +/- 45 minuten. Na afloop van de fotoshoot stuur ik een selectie van de mooiste foto’s door. Hieruit kun(nen) jij/jullie een keuze maken. Op deze foto’s pas ik een nabewerking toe om er een unieke Kim Roxs foto van te maken. Onbewerkte foto’s worden niet gedeeld.